Wszystkie zioła wyhodowane są w moim przydomowym ogrodzie.
Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.
Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.
Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.
Przetwory poddaję wielokrotnej pasteryzacji, co gwarantuje sterylność produktów i możliwość długiego przechowywania.
Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na trzykrotnym poddawaniu słoików z przetworami pasteryzacji, czyli ogrzewaniu do określonej temperatury, z odstawianiem do schłodzenia po każdym cyklu. Celem tej metody jest zniszczenie wszystkich form bakterii, w tym tych w postaci przetrwalnikowej, co zapewnia dłuższy okres przechowywania i bezpieczeństwo żywności.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.