0
Twój koszyk
0
Twój koszyk

Powidła jabłkowe bez dodatku cukru zostały powolutku i bez pośpiechu smażone przy pomocy drewnianego mieszadła oraz dużego rondla z grubym dnem by nie uległy przypaleniu. Długotrwałe smażenie sprawia, że nadmiar wody i soku odparowuje, natomiast cukry ulegają karmelizacji. Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku jabłek.

Zastosowanie powideł jabłkowych:
To wspaniały dodatek do owsianki, jaglanki, herbaty, pączków, naleśników, pieczywa, ciastek, tortów, lodów, gofrów, placków ziemniaczanych, budyniów i innych produktów.

Waga Brak danych
Waga netto

300g, 360g, 500g, 700g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dżem jabłkowy bez cukru”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *