Pomidory malinowe i zioła rosną w miom przydomowym ogrodzie.
Ogród położony jest z dala od dróg krajowych i autostrad.
Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.
Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem,popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.
Nie używam sztucznych barwników, polepszaczy smaku, zagęszczaczy. Aby uzyskać gęsty produkt odparowuję go z nadmiaru wody i soku.
Bardzo gęsty sos bez nasion i skórek.
Tyndalizacja gwarantuje sterylność produktów i możliwość długiego przechowywania.
Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na kilkukrotnym (najczęściej trzykrotnym) podgrzewaniu zawartości słoików lub puszek w temperaturze około 100°C, z przerwami na schłodzenie. Celem jest zniszczenie bakterii, grzybów i ich form przetrwalnikowych, co ma zapewnić bezpieczeństwo i przedłużyć okres przydatności do spożycia produktów.





Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.