0
Twój koszyk
0
Twój koszyk

Dynie wyhodowane w moim przydomowym ogrodzie. Ogród znajduje się w znacznej odległości od dróg krajowych i autostrad.

Do podlewania używam deszczówki i wody z własnej studni głębinowej.Zasilam i opryskuję rośliny wyłącznie naturalnymi środkami: kompostem, popiołem drzewnym, drożdżami i produktami roślinnymi.

Nie używam sztucznych barwników, polepszaczy smaku, zagęszczaczy. Aby uzyskać gęsty produkt odparowuję go z nadmiaru wody i soku.

Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na kilkukrotnym (najczęściej trzykrotnym) podgrzewaniu zawartości słoików lub puszek w temperaturze około 100°C, z przerwami na schłodzenieCelem jest zniszczenie bakterii, grzybów i ich form przetrwalnikowych, co ma zapewnić bezpieczeństwo i przedłużyć okres przydatności do spożycia produktów. 

Waga 0,480 kg
Waga netto

200g, 300g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dżem dyniowy z sokiem z pomarańczy. Bez cukru. {4,50 zł/100g}”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *