0
Twój koszyk
0
Twój koszyk

Nie używam sztucznych barwników, polepszaczy smaku, zagęszczaczy. Aby uzyskać gęsty produkt odparowuję go z nadmiaru wody i soku.

Owoce z mojego przydomowego ogrodu, bez chemicznych oprysków i nawozów.

Ogród położony jest daleko od dróg krajowych i aytostrad.

Dzięki tyndalizacji (pasteryzacja funkcjonalna), przetwory długo zachowują świeżość i naturalny smak.

Wielokrotna pasteryzacja, znana również jako tyndalizacja, to metoda konserwacji żywności polegająca na kilkukrotnym (najczęściej trzykrotnym) podgrzewaniu zawartości słoików lub puszek w temperaturze około 100°C, z przerwami na schłodzenieCelem jest zniszczenie bakterii, grzybów i ich form przetrwalnikowych, co ma zapewnić bezpieczeństwo i przedłużyć okres przydatności do spożycia produktów. 

Waga 0,480 kg
Waga netto

300g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Dżem jabłkowo gruszkowy bez cukru. Janginizowany. 300g {4,50zł/100g}”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *